Tweelingzussen ‘kringlopen’ het liefst in de Achterhoek

Tweelingzussen ‘kringlopen’ het liefst in de Achterhoek

ma 22 jul, 09:18

VORDEN – De tweelingzussen Petra en Heidi Veltkamp gaan regelmatig op pad om in heel Nederland kringloopwinkels te bezoeken. Die in de Achterhoek zijn toch echt wel hun favoriet. Zo komen de zussen als ze in de buurt zijn graag bij kringloopwinkel De Werf in Vorden. Ze wonen nu in Dronten en Zevenaar, maar kennen de buurt: ze zijn geboren en getogen in Warnsveld en zaten in Vorden op ‘t Beeckland op school.

“De huiselijkheid, de veelzijdigheid aan producten, maar vooral de vriendelijkheid van de vrijwilligers bij de Werf zijn fantastisch! De laatste keer dat we er waren raakten we aan de praat met de vrijwilligers Joop, Tonnie, Reini en Willem. Zij vertelden vol passie dat er zo’n 120 vrijwilligers werkzaam zijn bij de Werf en dat ze er met veel plezier werken. Ze legden uit hoe het in elkaar steekt bij de Werf. Het geld dat verdiend wordt gaat naar goede doelen in de regio. Deze doelen worden vooraf aangedragen met bijbehorende begroting. Het bestuur beslist uiteindelijk welke goede doelen dat jaar ondersteund gaan worden. Geweldig initiatief”, vinden de zussen.

Schatzoeken
“Wij vertellen daarna over onze passie. Dat het voor ons voelt als schatzoeken, elke keer als we een kringloopwinkel binnenlopen. We zoeken mooie, vintage spullen die we opknappen en een tweede leven geven. Veel mensen volgen ons op onze instagrampagina @zussenatelier. Volgers vinden onze reis op zoek naar schatten en de manier waarop we de gevonden spullen stylen in het interieur interessant. Iets ‘ouds’ met een verhaal toevoegen aan een modern interieur is hip!”, aldus Petra en Heidi.
De zussen hebben inmiddels alle veertig kringloopwinkels in de Achterhoek bezocht. Daar hebben ze een folder van gemaakt die mensen gratis kunnen opvragen op hun pagina.
“We willen de vrijwilligers in Vorden een warm hart toedragen en met dit artikel in het zonnetje zetten. Jullie doen echt fantastisch werk, ga zo door”, zeggen Petra en Heidi.

Geef een reactie