Kringloopwinkel De Werf strooit met giften

Kringloopwinkel De Werf strooit met giften

19 december 2022, 09:06

Recordbedrag van ruim 56.000 euro naar verenigingen en instellingen

Door Jan Hendriksen

VORDEN – De Veilingcommissie van Kringloopwinkel De Werf gaat  op zaterdag 7 januari een groot aantal verenigingen, organisaties en/of stichtingen uit Vorden, Vierakker en Wichmond blij maken. In de sponsoractie tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, waarbij iedereen welkom is, wordt een recordbedrag van ruim 56.000 euro uitgekeerd. De 31 ontvangers zijn door het bestuur uitgekozen uit 36 aanvragers.

Het is inmiddels bijna vier jaar geleden dat de Veilingsommissie een sponsoractie hield onder verenigingen en stichtingen. De laatste was in mei 2019. In 2020 en 2021 ging de actie niet door vanwege corona en begin dit jaar was het de onzekere situatie in Oekraïne die het bestuur van de Veilingcommissie deed besluiten om op dat moment ook geen sponsoractie te houden.

Incidenteel
“We hebben dit jaar wel drie incidentele activiteiten gesponsord. Enerzijds omdat er in het verleden door ons al een toezegging was gedaan (Bevrijdingsconcert 3.000 euro) en anderzijds omdat sommige acties in het voorjaar op onze sympathie konden rekenen, namelijk de ‘gezichten’ van Vorden bij de oorlogsgraven van de geallieerde soldaten (1.250 euro) en de Kindermiddag op de Kasteelweide (1.250 euro). Maar in september hebben we besloten vanwege de zeer goede verkoopresultaten van de kringloopwinkel dit jaar alsnog een sponsoractie te houden”, zegt Hans Moor namens het bestuur van de Veilingcommissie.
Na een oproep in september in Contact Bronckhorst Noord dienden 36 verenigingen en organisaties voor ruim 104.000 euro aan sponsorverzoeken in. Hans Moor: “Wij hebben besloten aan 31 verzoeken gehoor te geven voor een recordbedrag van ruim 56.000 euro. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 7 januari worden deze sponsorcheques aan de verenigingen en stichtingen uitgedeeld. Zo zien we maar dat onze kringloopwinkel niet alleen goed is voor ons eigen ‘persoonlijk welzijn’ maar dat we ook vele medeburgers gelukkig maken met onze activiteiten. Op deze manier kunnen we aan verenigingen, stichtingen en instellingen die het leven in de Vordense gemeenschap aangenaam maken een extra kleurtje geven.”

Als een tierelier
De Veilingcommissie kan dit record sponsorbedrag schenken omdat de Vordense kringloopwinkel ‘loopt als een tierelier’. Zo werd in november de hoogste maandomzet in het bestaan van de kringloop behaald. En dat terwijl de winkel alleen ‘s morgens geopend is. Dat blijft voorlopig zo: “De middagopenstelling zien wij nog niet direct terugkomen”, aldus penningmeester Bennie Bloemendaal.

Complimenten
Een extra compliment wil Bennie Bloemendaal uitspreken naar alle vrijwilligers die het onderhoud van de winkel voor hun rekening nemen. “Dat bespaart ons wel de nodige kosten. Fantastisch als je ziet hoe spic en span ons pand er nu bijstaat en dat alleen met materiaalkosten. Ook investeringen uit het verleden werpen hun vruchten af. Zo werd er onlangs dankzij camerabeelden nog een microfoondief aangehouden. Hij werd voor de keuze gesteld: of je betaalt het dubbele of we doen aangifte. Hij betaalde het dubbele en is nu tevens ongewenst persoon. Verder is de instelling van ons als bestuur dat we aan redelijke wensen van onze vrijwilligers tegemoet willen komen. Zo hebben we jassen in bestelling voor onze mensen die buiten in touw zijn. Tevens zijn we bezig geweest met zonnepanelen. Hiervoor hebben we het dak van onze kringloopwinkel beschikbaar gesteld aan de Energie Coöperatie Wichmond-Vierakker. Wij wachten alleen nog op Liander dat aangeeft dat de levertijd van zonnepanelen onder druk staat.”

 

Geef een reactie